Ką renkantis pagalvę vertėtų žinoti apie jų užpildus

Miegant pagalvė yra reikalinga dėl taisyklingos stuburo ir kaklo padėties. Netinkamai pasirinkta pagalvė ilgainiui gali sukelti ne tik varginančius kaklo ir nugaros skausmus, bet ir iškraipyti stuburą.

Rinkdamiesi tinkamą pagalvę trumpam pamirškite apie tuo metu vyraujančią madą, čia svarbiausia – kokybė ir individualūs miegančiojo poreikiai. Pagalvė turi būti patogi kiekvienam šeimos nariui individuliai, todėl prieš įsigyjant pagalvę išsiaiškinkite tikslius savo ir artimųjų poreikius bei miegojimo įpročius. Kadangi žmonių kūno tipai skiriasi, todėl natūralu, kad skiriasi ir jų miegojimo įpročiai bei poreikiai.

Atminkite, ant pagalvės turi gulėti ne tik galva, bet ir kaklas, todėl renkantis pagalvę atkreipkite dėmesį į jos aukštį. Žmogui su plačiais pečiais ir mėgstančiam miegoti ant šono reikėtų aukštesnės ir kietesnės pagalvės. Jei žmogus yra pratęs miegoti ant nugaros - jam reikėtų žemesnės, tačiau standžios ir gerai amortizuojančios pagalvės, kad stuburo padėtis miego metu būtų taisyklinga. Pagalvės aukštis atitinkamai gali kisti ir nuo jūsų čiužinio minkštumo. Jeigu lovos čiužinys yra itin minkštas - pagalvė gali būti šiek tiek žemesnė ir standesnė, jei kietas - aukštesnė. Kaip išsirinkti pagalvę pagal jūsų individualius miegojimo įpročius skaitykite kitame mūsų blog’o įraše. Šiame įraše norime plačiau pakalbėti apie populiariausius pagalvės užpildus ir kaip iš visų jų išsirinkti sau tinkamą. Atminkite, pagalvė turi būti amortizuojanti, t.y. minkšta ir stangri. Pagalvių užpildų yra įvairiausių - pradedant natūraliais ir baigiant sintetiniais. 

Natūralūs užpildai yra labiau laidūs orui ir puresni, todėl malonesni miegoti. Visgi stipresnių alergijų kamuojamiems žmonėms natūralių pūkų ir plunksnų ar vilnos užpildai gali sukelti ir nemalonių organizmo reakcijų. Tačiau yra ir gera žinia - daugelis sintetinių pagalvių užpildų yra antialerginiai. Tokias pagalves yra lengviau prižiūrėti, jas galima skalbti skalbyklėje, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad nuo dažno skalbimo ir džiovinimo šios pagalvės greičiau susidėvi, t.y. sukrenta prarasdamos pirminę savo formą. Praradusi formą pagalvė, turėtų būti pakeista nauja, nors ji ir atlieka savo pagalvės funkciją miego metu - tačiau nekokybiškai.
 

Puriausios ir lengvai iškedenamos pūkų ir plunksnų užpildo pagalvės

Tikriausiai populiariausias pagalvių užpildas nuo mūsų pro-pro-prosenelių laikų. Pagal pūkų ir plunksnų mišinio santykį galima ganėtinai lengvai išsirinkti norimą pagalvės stangrumą. Minkšta pagalvė turi gerokai daugiau pūkų nei plunksnų, vidutinio kietumo pagalvė - atvirkščiai. Pūkinės pagalvės užpildas yra gaminamas iš kruopšiai atrinktų žąsų pūkų ir plunksnų, kurios yra iki 10 kartų švariai išplautos, gerai išskalautos ir dezinfekuotos pramoniniu būdu. Kokybiškos pūkinės pagalvės yra bekvapės. Apdirbti pūkai ir plunksnos yra dedamos į specialų itin tankiai austos medvilnės impilą, kuris neleidžia plunksnoms išsibėgiotiTai yra klasikinis, natūralus ir patikimas pagalvės užpildo variantas.
Dar pūkinių pagalvių privalumas yra tas, kad jei ieškote ypač žemos pagalvės ir nė viena standartinė pūkinė pagalvė jums netinka, tiesiog prasekite/praardykite pagalvės impilą ir išimkite reikiamą dalį užpildo.
Minkšta 90% žąsų pūkų ir 10% plunksnų mišinio pagalvė
Vidutnio kietumo 20% žąsų pūkų ir 80% plunksnų mišinio pagalvė

 

Šilko užpildo pagalvės  komfortas persipinęs su ilgapluoščio šilko gijomis

Pagalvių užpildas pagamintas iš šilkmedinių šilkverpių suverpto ilgapluoščio šilko siūlų yra vienas prabangausių ir labiausiai vertinamų patalynės gamyboje. Šilko užpildo pagalvės yra standžios ir purios, bei palaiko puikią savo formą metai iš metų. Šilko užpildas pasižymi labai geru oro laidumu, lengvumu, puikiomis termoreguliacinėmis ir hipoalerginėmis savybėmis. Miego metu jūsų veido oda neperkais, o naktinis kremas ar serumas nesusigers į pagalvę. Šilko užpildo pagalvės ir anklodės yra antialerginės, neturi specifinio kvapo, bei prisitaiko prie žmogaus kūno temperatūros - net ir lengviausia bei ploniausią šilko užpildo anklodė jus sušildys vėsią žiemą ir neleis perkaisti tvankią vasaros naktį. Šilko užpildas taip gerai vertinamas yra tikrai ne veltui - jis pasižymi itin naudingomis savybėmis puoselėjančiomis ne tik veido ir kūno odos, bet ir plaukų grožį miego metu.

 

Vilnos užpildo pagalvės - tvirta atrama kaklui

Šios pagalvės yra gaminamos iš natūralios vilnos verpalų, todėl gali turėti specifinį vilnos kvapą. Vilnos gaminius rekomanduojama vėdinti kas kelis mėnesius sausoje gerai vėdinamoje patalpoje, o vasarą lauke arba balkone. Vilnos užpildo pagalvių ir anklodžių nerekomenduojama skalbti patiems, todėl rimtesnius valymo planus teks patikėti profesionalioms valykloms. Nemėgstantiems pašalinių patalynės kvapų rekomenduojame naudoti natūralias kvapnias patalynės dulksnas arba įsigyti bekvapę ir kartu lengvesnę vilnos patalynę pagamintą iš kupranugario vilnos. Vilnos užpildo pagalvės puikiai tiks aukštus pečius turintiems žmonėms, kurie yra pratę miegoti ant šono ir mėgsta itin standžias pagalves.

 

Lengvos, standžios ir higieniškos bambuko užpildo pagalvės padės jums pamiršti alergiją bent jau miego metu

Bambuko pluoštas yra patvarus bei pralaidus orui, jis puikiai absorbuoja drėgmę ir ją išgarina, taip užkirsdamas kelią bakterijų, mikrobų, dulkių erkučių ir pelėsio dauginimuisi. Tokiomis geromis hipoalerginėmis savybėmis pasižymi tik šilko ir bambuko pluošto užpildo pagalvės. Bambuko pluoštas labai plačiai naudojamas ir rankšluosčių gamyboje. Bambukiniai rankšluosčiai yra vieni higieniškiausių ir greičiausiai džiūstančių, todėl juose neužsilaiko namalonūs drėgmės kvapai bei nesidaugina mikrobai.

 

Minkštos ir purios mikropluošto (mikrofibra) užpildo pagalvės iš visų pagalvių rūšių yra turbūt lengviausiai prižiūrimos

Šis užpildas išskirtinis tuo, kad puikiai absorbuoja ir pašalina drėgmę, tad jei esate linkę į prakaitavimą miego metu šio užpildo pagalvės ir anklodės jums bus pats tas palydovas lovoje. Vienintelis šių užpildų minusas yra tas, kad nuo per dažno ir dažniausiai netinkamo skalbimo, pagalvės praranda savo formą, sukrenta ir nebėra patogios bei malonios miegoti. Anklodes ir pagalves su mikropluošto užpildu skalbkite iki 40’C temperatūros vandenyje su natūraliais skalbikliais arba ūkiško muilo tirpalu - tokiu būdu iš patalynės bus pašalinami visi susikaupę nešvarumai, dulkės ir riebalai. Venkite naudoti skalbinių minkštiklius jei esate linkęs į alergiją. Mikropluošto pagalvės neturi jokio savito kvapo ar kitų specifinių natūralių medžiagų, kurios galėtų dirginti jautrią odą ar uoslę.

 

Viskoelastinės ir ortopedinės pagalvės suteikia tinkamą atramą kaklui ir viršutinei stuburo daliai

Šios paalvės yra gaminamos iš specialios (Memory Foam) viskoelasinės medžiagos. Lengvai prisitaikanti pagalvės forma suteikia tinkamą atramą jūsų kaklui ir stuburui miego metu. Šias pagalves rekomenduojama naudoti tiems, kurie yra pratę miegoti ant šono ar nugaros ir mėgsta itin standžias pagalves. Dauguma viskoelastinių pagalvių yra pritaikytos spręsti tam tikras žmogaus problemas miegant - tai gali būti knarkimo problemos, kaklo ir stuburo skausmai dėl netaisyklingos anatominės miego padėties ir pan. Tačiau yra ir kita mokslininkų nuomonė, kuri teigia, kad šiomis pagalvėmis nederėtų piknaudžiauti ir miegoti ant jų labai ilgą laiką be pertraukų.

 

O pabaigai dar vienas papildomas patarimas, į ką vertėtų atkreipti dėmesį mėgstantiems miegoti ant šono. Jei prieš užmiegant sunkiai įsipatoginate ir po pagalve vis norisi pakišti savo ranką, kad galvą kilstelėtumėte šiek tiek aukščiau - metas pradėti žvalgytis aukštesnės ir/arba stangresnės pagalvės, nes dabartinė yra šiek tiek per žema.

 

 

ŽYMOS:

Komentuoti